elszarmazottak2

Dragi orădeni, voi ce sunteți răsfirați în lumea mare!

Deși pe planeta Pământ pot exista multe locuri în care cineva se poate simți bine, adevăratul sentiment de „acasă” nu îl oferă decât orașul natal. Iată de ce îi chemăm și îi așteptăm iar acasă, în vara lui 2015, pe cei care s-au născut, au crescut și au studiat în Oradea, dar care acum trăiesc în străinătate. Îi așteptăm cu dragoste în fiecare zi, dar în special în perioada 25 – 28 iunie. În acest an organizăm a treia ediție a Zilelor Sf. Ladislau, iar în cadrul acestui eveniment vom avea multe acțiuni culturale și distractive, pline de substanță și, sperăm, de neuitat pentru toate categoriile de vârstă.
Aici își are locul din nou întrunirea celor plecați de la Oradea, la care vor putea veni și cei care se simt apropiați de acest oraș grație unor grade de rudenie și care doresc să cunoască trecutul și prezentul urbei, care ar dori să stea de vorbă cu toți orădenii care revin acasă din toate colțurile lumii, dar și cu cei care au rămas aici.
Data întâlnirii: 27 iunie, de la ora 10. Locul ales: Sala Bethlen din Cetatea Oradea. Moderatorul acțiunii va fi Boros Zoltán. Organizator: Consiliul Național Maghiar din Transilvania.