05 gyerekprogr.

Evenimente pentru copii și părinți

În cadrul Zilelor Sf. Ladislau am fost mereu atenți cu cei mici și am inclus în program o serie de activităţi didactice jucăușe, momente distractive și îndeletniciri practice.
La cererea copiilor și a părinților, dar și pentru că așa am dorit noi, în ediția din acest an a Zilelor Sf. Ladislau, perioadele de dinainte de prânz, în fiecare din cele 3 zile, le vor fi dedicate în mare măsură copiilor.
Activităţile au fost gândite astfel încât copiii de toate vârstele și părinții de orice vârstă să poată să-și petreacă timpul cu activități diverse, în toate cele 3 zile de evenimente.
În 26 iunie, între orele 10 – 13, de copii se vor ocupa meșteri populari și păstrători de tradiție din Bihor. Vor avea loc diferite activități: împletire de stuf, realizare de coș de nuiele, se va coace turtă dulce, cioplire în lemn, se vor scrie răvașe, jocuri populare pentru copii și tătici, dar și multe surprize pentru cei mici și pentru cei mari. La ora 13 va începe prezentarea celei mai noi ediții a Legendariumului din Secuime și va fi difuzat un film surpriză de desene animate.

Sâmbătă, 27 iunie, tot între 10 și 13, doritorii vor putea face cunoștință cu Școala Profesională de Artă Manuală de la Nádudvar. Pielărie, țesătorie, sculptură în lemn – toate vor fi prezente. De asemenea, ca în ziua precedentă, copii și tătici vor putea participa la diferite jocuri populare. Pe lângă toate acestea, vom avea o prezentare de tir cu arcul, iar cei interesați își vor și putea încerca talentul de arcaș. La ora 13 va începe o piesă de teatru de păpuși – Viteazul Ladislau și moara blestemată – în interpretarea Companiei de Comedie „Keljfeljancsi”. Sâmbătă, atât cei mici, cât și cei mari vor putea „fura” din secretele mâncărurilor tradiționale, gătite la foc deschis, după care vor putea să și guste din produsele gastronomice pregătite.

În ziua de 28 iunie, duminică, între orele 10 – 13, profesorii și studenții Institutului Pedagogic al Universității Creștine Partium îi vor aștepta pe copiii la o întoarcere în timp până în epoca Regelui Ladislau. Vor fi confecționate păpuși, vor fi făcute salbe de mărgele, vor fi citite povești și vor fi confecționate săbii din hârtie. De asemenea, copilașii și mămicile vor putea să joace diverse roluri, cei prezenți urmând să aibă parte și de multe surprize.

Ca încheiere pentru cele trei zile de neuitat, duminică (de la ora 18), scena teatrului de vară din Cetatea Oradea va găzdui o piesă a celebrei trupe Ghymes. Îi așteptăm cu drag pe toți cei interesați, indiferent de vârstă, și la activitățile noastre organizate pentru copii.